ontspanning voor lichaam en geest

Massages

Ontspannen en genieten

Bij massagepraktijk van Puur bent u in ervaren en gediplomeerde handen. Als gediplomeerd sportmasseur aan de THIM Hogeschool, gecertificeerd energetisch en fibromyalgie masseur en zeer ervaren ontspanningsmasseur, kunt u kiezen voor de behandeling die op het moment het beste bij u past.

Op basis van kennis en ervaring wordt aan de hand van uw wensen en klachten een persoonlijke behandeling samengesteld. Hierbij worden de technieken toegepast waar uw lichaam behoefte aan heeft en de olie waar uw huid om vraagt.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een zachte en rustige rug-, schouder- en nekmassage, waarbij de druk en variatie ontspannend werken. Naast de lichamelijke ontspanning zorgt deze massage ook voor een mentale ontspanning en werkt stressverlagend.

Tijdens de massage stromen de spanningen die in zijn opgebouwd weg en komt uw geest tot rust. Deze massage werkt ook preventief en zorgt dat stress makkelijker los kan worden gelaten. Tijdens de ontspanningsmassage komt u heerlijk tot rust bij de geuren van rozen, citrus en lavendel.

Het doel van deze heerlijk zachte ontspanningsmassage is om uw energie te voelen en weer te laten stromen. Het is een ontspannen en rustgevende massage waarbij de energie weer in balans wordt gebracht. Deze evenwicht is essentieel voor onze gezondheid.

€ 27,50 – 30min

Energetische massage

De energetische massage wordt gegeven volgens de oosterse filosofieën en richt zich op het verbeteren van de energiestromen.

Energetische massage is niet zomaar een massage vergelijkbaar met ontspanning of sportmassage. Bij deze
massage wordt gekeken waar de blokkades in het lichaam zijn die worden verwijderd om je energie weer te laten stromen.  Het zorgt voor een diepe ontspanning herstel van je lichaam.

Deze massage geeft energie wat effect kan hebben op
emotioneel niveau, omdat lichaam een geest weer in balans worden gebracht.

€ 43,50 – 45min | € 57,50 – 60min

 

Infrarood deken

Onze infrarooddeken warmt de spieren op wat een positieve invloed heeft op uw spieren en gewrichten. De stralen gaan diep de huid in en stimuleert de bloedsomloop, waardoor het een gunstig effect heeft op de gemoedstoestand en gezondheid. Dit is vergelijkbaar met een infraroodlamp.

Door de warmte bevordert het de ontspanning, soepele spieren, het stimuleren van de stofwisseling wat zorgt voor een snellere afvoer van de afvalstoffen, het ontgiften van het lichaam, versterken van het afweersysteem en zorgt voor een goede nachtrust.

Onderzoek geeft aan dat de infrarooddeken verlichtend kan werken bij mensen met fibromyalgie, artrose, reumatische klachten, astma, darmproblemen, stress en hoofdpijn. Door het stimuleren van een betere doorbloeding kan het verlichting geven bij huidklachten zoals psoriasis, eczeem of huiduitslag, de nierfunctie, de lymfevaten, het ontgiften systeem van het lichaam en ook het immuunsysteem. Wat vanzelfsprekend ook een positief effect op de huid heeft.

€ 40,00 – 60min – incl. rugmassage

Sportmassage

De sportmassage richt zich op het stimuleren van de doorbloeding van uw spieren. De afvalstoffen worden hiermee sneller afgevoerd en dit draagt bij aan het herstel van uw lichaam en spieren.

Het behandelen (of voorkomen) van sportblessures wordt door een intensieve behandeling met de originele Tiroler Steinöl Massage olie zonder conserveringsmiddelen gegeven.

Deze olie zorgt voor een veelzijdig natuurlijke en geneeskrachtige werking die uw huid zacht en soepel maakt. Deze olie is enorm geschikt bij vermoeidheid, vermoeide spieren en geeft een ontspannen en fit gevoel.

€ 27,50 – 30min

 

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie massage

De Fibromyalgie Massage is een vorm die de pijn in spieren en hoofdpijn vermindert en een positieve invloed heeft op het slaappatroon. De massage bij fibromyalgie is volledig afgestemd op de gevoelige plaatsen (tenderpoints) op het lichaam. Naast de lichamelijke ontspanning draagt het ook bij aan mentale ontspanning.

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom en heeft symptomen die lijken op reumaklachten. Het geeft pijn in bindweefsel en spieren en heeft daarom ook de naam “weke delen reuma” gekregen. Naast spierpijn, spierstijfheid, pijn in de gewrichtsaanhechtingen en pezen gaat fibromyalgie vaak gepaard met extreme vermoeidheid. Hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen, geheugen- en concentratiestoornissen, maag- en darmklachten, angsten en depressies komen ook vaak voor.

Het voordeel van de fibromyalgie massage bij deze klachten is dat het een direct effect heeft op de spieren. Wanneer er druk op de tenderpoints wordt uitgeoefend (door de massage) zal meer zuurstof worden toegevoegd aan de spier. Hierdoor kunnen de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. 

Voorafgaand aan deze massage vindt een intake plaats. Desgewenst is een infrarood behandeling of langere massage mogelijk

Kennismakingspijs € 30,00 – 20min – incl. intakegesprek

waarom

De voordelen van massage

Massage werkt ontspannend en het is ook enorm genieten. Daarnaast werkt een massage voor lichaam en geest en het activeert je zelfhelend vermogen, kalmeert je zenuwstelsel en vermindert stress, stimuleert je geluksgevoel, verhoogt je weerstand, stimuleert je doorbloeding, ontknoopt en afvalstoffen worden verwijderd, verbetert je balans tussen lichaam en geest, geeft energie, werkt preventief, laat je weer tot jezelf komen en maakt je bewuster van je eigen lichaam.